Vad hände i söndags.

Jo, Då var det omg 1 för Vallentunas Div II lag. Omgången hölls hos Rimbo Ryttare, i have to say:

plus för:
-Den fina anläggningen! JÄTTEFINT ridhus!
- De trevliga funktionärerna!
- Bra framridning trots äckligt mkt slask och vattenpölar/gegg.
- Att vi vann med 67,64% i LA:2 som jag aldrig ridit innan. ( Min tredje start någonsin)
- Att laget kom tvåa. :D:D:D
- Att Triad är bäst!!♥

minus för:
- Att jag inte hittade ngn bra stans att skritta fram. (Vill skritta fram i 20-30 minuter)
- Att vi blev nerputtade från förstaplatsen i lagklassen av Vaxholm av sista ryttaren för dagen med 0,3%(Hade jag gjort bättre ifrån min på typ 3 av dom 6-7 missarna jag gjorde hade vi nog vunnit! ;))

Men mycket lyckad dag! Gav mig självförtroende inför nästa omgång. :)

En liten bild av bästa kvalité just for u..?
ugkkl


panik.

I morse var det lite småpanikkaosgalet i stallet. Jag hade ställt Triad på gången och höll på att borsta. Då fastnar en häst i en vattenhink med täcket och får lite panik men lugnar ner sig ganska fort. Då får Triad panik och kastar sig bakåt, tappar balansen och lägger sig ner. Då lugnar han ner sig och kan resa sig upp igen. Det var skitläskigt. Men han är så bra på att överreagera ibland. Han gjorde sig som tur var inte illa och jag lyckades hålla mig undan från hovar. Det enda var ett minimalt "sår" där grimman skaft av hår. Men det hade inte ens gått hål. Måste dit och linda honom snart. Försöker ha backontrack på natten så ofta jag kan.


sommarbus! :)


Fredag är mysigt.

Idag var en ganska soft dag. Vaknade tidigare än jag behövde så jag jobbade på samhällsuppsatsen. Inlämnad i tid. Jag är bra. Yes. Eftersom att jag var klar med den vetenskapliga uppsatsen så fick jag gå hem vid ett. Då hade jag bara haft svenska en timme och lunch. Nice! Mamma och jag åkte sen och beställde Professional´s Choice boots. Ville gärna ha vita men det kändes inte riktigt smart. De kommer förhoppningsvis nästa vecka. Jag skriver bara detta för att jag inte har ngt kul att skriva haha.

När vi kom hem gick jag till stallet och mockade och red Triad, det blev våra härliga travvägar och backar några gånger, innan jag tog in hästarna. Sen mockade jag åt Prinsen och borstade honom en stund. Han fäller så nu. skyndade sen till ridskolan, det tar ju hela två minuter att gå dit..
Där träffade jag på Tess och mockade några boxar åt henne. Sen kollade jag på Matilda när hon red och fikade efteråt som vanligt. Som vanligt händer det en galet massa knas när man är med hästfolk. Vid halv nio skulle jag och Matilda kolla bussen åt henne men vi hade ingen lampa så vi såg inte när den skulle gå. Då gick vi till stallet och pussade på bästa hästen, TRIAD, innan vi skyndade till busshållsplatsen hemma hos mig. Där fick vi vänta ett tag.. Men tillslut kom bussen! (Tänkte att det var viktigt att berätta.)

Det var sjukt halt på vägen så Matilda och jag kom på att hon kunde putta mig hem. För jag hade ingen lust att gå. Det gick inge bra då hon åkte åt fel håll. Mer spännande än så blir det inte.

Måste bara ge en liten eloge till våra fantastiska travvägar som är ridbara året om. De har varit fina hela vintern med undantag för kanske två veckor allt som allt. Inte dåligt! Åsa red utan ländtäcke. Jag red utan tjocka vinterjackan. Hoppas det är lika fint väder hela helgen.

Byeebyee


långsam dag.

Jag har bara varit allmänt trött och seg idag. Ingenting funkar. Gick ganska sent till stallet så det hann bli mörkt till och med. Nu ska jag eventuellt ta hand om Pepe några dagar om Caroline åker bort. Och i morgon ska jag och mamma hämta upp mina stövlar som är klaraaa :D YEEES! happii. ♥ tror inte jag kommer hinna kolla på Annika och Carrix som hoppar i morgon tyvärr. Så det får bli nästa vecka. I morgon borde jag träna igenom programmet inför den 28e. Mamma tyckte jag skulle vara med på seriedressyr 27e som en liten uppvärmning/känna på programmet. Vi får se, jag har så mycket skola nu också. Nu ska jag duscha och sova, vi hörs!

fint.

eller inte? jag är hemma och är förkyld, ont i huvudet och snorig. Märkte i går att jag tappade rösten ibland. Inge roligt alls. Det är ju många som varit sjuka på lovet så ngn har säkert smittat mig.

Jag var ju ute och red runt hagen i söndags, det var ganska mysigt faktiskt. Men lite djup snö längst ner i hagen (längst bort på bilden.) Ja, våra hästar går tillsammans, tio stycken. Det tycker jag är jättebra! Så dom får leka och gå i en flock precis som dom ska göra. Det är väldigt sällan som någon häst skadar sig i hagen (peppar peppar). Det jobbigaste är väl när en av hästarna får för sig att det är bäst att springa längst ner i hagen och dra med sig alla när man ska ta in dom. Det händer i bland. Speciellt om hästarna i hagen brevid fortfarande är ute. Men hästarna är så otroligt snälla och oftast står dom och väntar på sin tur uppe vid grinden. Triad sist som vanligt. 

I går när jag skulle ta in dom var det plusgrader och snön från stalltaket började rasa precis när jag gick ut genom dörren. Tur att jag inte hade en häst i handen iallafall. Det var skitläskigt!


 

hejpådiugbn

Vi hörs väl senare! ♥


Bara för att längta ännu lite mer till sommaren ♥


Är jag inte snäller?

Idag gick jag upp apatidigt för att rida med Annika. (Jag är så snäll) Vi gick upp till ridhuset och red en stund. Det var kallt kallt kallt! Gjorde några bakdelsvändningar. Gick väl sådär, vilket gjorde mig nervös. Annars blev det bara trav och galopp väldigt lång och låg. Han är ju så spänd om man rider ut och vill själv gå i en alldeless för hög form. Så det var nog bra.

Kom hem vid elva och tittade på Vasaloppet. Mormor och morfar valde att åka hem i morgon istället eftersom det nog skulle vara mkt folk i Mora igår/idag.Det är nog sant ;) Så ikväll ska vi antagligen grilla. Kommer säkert bli jättebra. Borde plugga nu, så det här inlägget blir kort.

Ska tillbaka till stallet snart också för att mocka åt lillprins och sen ska jag rida Triad runt hagen och kolla staketet. Åker kanske upp ngn bild om jag tar ngn senare.

Hejssvejs

snart.

Jo, snart är det slut på härliga ridturer i solen och sova till efter sju iallafall. Jobbigt. I morse red jag ut på travvägarna i en timme. Vi mötte en älg som Triad aldrig såg. Tur det eftersom att han var väldigt fjantig som det var. Huvudet upp i luften och spänd som en kotte..? Eh.. aa det går inte att trava när han håller på sådär för han studsar en halvmeter upp i luften haha. På vägen hem red jag vägen då det var alldeless för djup snö på åkern.

Vid halv ett var det dags för teori med juniorerna uppe på ridskolan, första gruppen fick lära sig hur man visiterar en häst och sen fikade jag med gamla gruppen :) Idag var det många borta, mer fika åt mig moha. Sen var det dags för grupp två som först bara var en person, sen kom det två till.. woho vilket röj. Vi pratade om storlekar på häst och ponny och exempel på raser som är olika stora. Dom var lagom intresserade haha.

nu sitter jag här i köket med mormor och bror och mamma som lagar mat. Vi pratade om vem som hade bäst dator och mormor ägde oss ganska bra där alltså.. ( hon köpte ny i går). I kväll ska jag eventuellt följa med på fotbollscup kl. 20.00. vi måste typ äta aptidigt pga det. Det var typ nattcup elr ngt. sista matchen, finalen är halv två.. Ska dom söva motståndarna till en vinst eller?

Hoppas det är lika soligt och fint i morgon! Hoppas hoppas VERKLIGEN!

Ses!

trött.

I morse ringde en från stallet och berättade att hon ramlat och gjort illa benet så jag gick och släppte ut hästarna och sen åkte jag till hennes häst och mockade. Tillbaka i vårat stall städade jag lite och mockade åt Triad. Sen var det dags för lunchhö och nu har jag själv precis ätit. Next blir det att plugga samhäll och sen ska jag till stallet och rida. Jag tror det blir  Örsta. Kanske ska rida för Matilda? Jag längtar tills nästa Lottaträning nu! Sist var veckan innan veckan innan lovet.. Alltså, har jag inte tränat sen den 18 februari. Den 28 mars är det första omgången av allsvenskan div II, nervöst! Dels för att jag inte ridit i lag förut och för att jag aldrig startat en LA:2.. inte en LA:4 heller för den delen. Jag är en trogen LA:1are! ;)

Jag tycker det är EXTREMT tråkigt att inte få träffa Annika.. Vi har inte setts på jättelänge. provsmakning av ahlgrens bilar klarar inte av att vänta! ;)

Har ingen bild från idag. Men det kanske kommer sen om Tess kan tänka sig fota oss, haha. Men kan bjuda på en härlig sommarbild kanske..
vi hörs!

tjockisar ;)


Jag trodde det var sommar.

Idag när jag vaknade var det blå himmel och sol. Jag trodde det var sommar, men nej. Längtar apmycket tills sommaren! Ligga ute vid poolen hela dagarna och inte göra något alls. Det vore grymt! Det eller att kunna åka skidor varje dag. Damn these wonderful animals ;)
 Red ut i 30 min innan jag gick in i ridhuset och travade och galopperade en stund. Triad var så klart rädd för all snö så det var ju bäst att kasta sig i luften några gånger. Soom alltid.

Har precis städat rummet. Det är supertråkigt. Jag har absolut inget att skriva idag. Jättetråkig.
 


Lov betyder tyvärr inte sovmorgon.

Idag vaknade jag vid halv sju av att Annika svarade på mitt sms från igår. Sen stod mamma och fönade håret utanför min dörr, så det var bara att gå upp. Tog det lugnt och kollade tv med Wilma innan vi gick ut och började borsta rent schabrak som skulle tvättas. Det var varmt och mysigt i solen och Wilma låg på ett schabrak och solade. Sen stack jag till stallet och red ut en sväng med Caroline och Jessica. "Pa de trois" typ. :) Triad var seg och pigg på samma gång idag. Han vägrade gå brevid Pepe så han höll sig surt 5 meter bakom hela tiden haha ;) Ganska bra ridtur, inga älgar! Dock samma travare två gånger. Så mycket intressant har det hänt idag. haha.






www.lovicious.blogg.se


RSS 2.0